Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας (άρθρο 86) κάθε δικογραφία που αφορά Πολιτικό πρόσωπο (μέλος Κυβέρνησης) υποχρεωτικά εξετάζεται από την Βουλή και όχι από την Δικαιοσύνη. Με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, τα άρθρα 1 ως 5 του Ν3126/2003 (Ποινική ευθύνη Υπουργών) και 153 ως 159 του Κανονισμού της Βουλής, πρόταση άσκησης δίωξης υποβάλλεται από 30 τουλάχιστον Βουλευτές.
Σήμερα στην Βουλή εκκρεμούν άνω των 200 δικογραφιών επειδή για αυτές δεν συνελέχθησαν οι απαραίτητες 30 υπογραφές ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία και να διατυπωθεί η άποψη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου (ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς εφετών) για το υποτιθέμενο αδίκημα και στην συνέχεια να κρίνει η Ολομέλεια της Βουλής.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την λειτουργία της Δημοκρατίας, διαχρονικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο λειτουργεί ένα προστατευτικό πλαίσιο εντός του οποίου οι Βουλευτές όλων των κομμάτων απέχουν από την διαδικασία της πρότασης άσκησης δίωξης. Σοβαρότατες δικογραφίες λιμνάζουν στα βαθιά συρτάρια της Βουλής αφήνοντας αιωρούμενες υποψίες για ενοχή των πολιτικών προσώπων και συγκάλυψη τυχόν ενοχής από τα μέλη του Κοινοβουλίου.
Με δεδομένο ότι η προνομιακή μεταχείριση των Πολιτικών αποτελεί σκανδαλώδη διάκριση εντός μιας Δημοκρατίας, εμείς οι Πολίτες απαιτούμε όπως η Βουλή των Ελλήνων ανταποκρίνεται σε ότι ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι αλλά κυρίως το αίσθημα Δικαιοσύνης και προχωράει αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, στην εξέταση όλων των δικογραφιών που αποστέλλονται στην Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και αφορούν τα «προστατευόμενα» πρόσωπα από τις ανωτέρω διατάξεις.
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Ζητάμε την μεταβολή του άρθρου 1 του Ν3126/2003 ώστε για κάθε δικογραφία που φτάνει στην Βουλή να συνίσταται το προβλεπόμενο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο αμέσως, είτε με την συλλογή 30 υπογραφών βουλευτών είτε χωρίς τις 30 υπογραφές στην περίπτωση που παρέλθει χρόνος μεγαλύτερος των 90 ημερών από την αποστολή της δικογραφίας στην Βουλή. Κατόπιν της Γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου παραμένει στην απόλυτη ευχέρεια της Ολομέλειας της Βουλής η συνέχιση ή μη της διαδικασίας.

Η συλλογή υπογραφών θα ολοκληρωθεί στις 30/9/2017.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και υπογράψτε εύκολα συμπληρώνοντας υποχρεωτικά Επώνυμο, Όνομα, Νομός Κατοικίας και email.

https://goo.gl/forms/jDJWogC2Q9SaJ9Yi1

ΕΥΘΥΝΗ
Την ευθύνη της συλλογής υπογραφών την έχει ο Γιώργος Φλωράς, email george.floras@floras.gr
Οι κανόνες τη συλλογής υπογραφών από την Δράση ΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ περιγράφονται στον ακόλουθο σύνδεσμο http://pestignomisou.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΡΘΡΑ 153-159
ΝΟΜΟΣ 3126/2003 ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου